Ismét támogatást nyert a Magyar Vöröskereszt „Kösz program” elnevezésű pályázata

2017 őszén az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben meghirdette a „KÖSZ! Program” elnevezésű pályázatát, melyen a Magyar Vöröskereszt Heves Területi Szervezete Önkéntes „KÖSZ-Pont” című programjával ismét támogatást nyert.

A programot 2018. március 1-november 30. közötti időszakban valósítja meg a Magyar Vöröskereszt, melynek keretein belül a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai önkéntesként vesznek részt a Hevesi József Általános Iskola hátrányos helyzetű diákjai számára tartott foglalkozásokon. A szervezet célja, hogy ezeket a gyerekeket olyan szabadidős tevékenységekbe vonják be, melyben hasznos és tartalmas programokkal tölthetik el szabadidejüket. Elsősorban fejlesztő tevékenységeket, kézműves foglalkozásokat szerveznek a rászoruló gyerekek számára, ahol olyan anyagokkal is dolgozhatnak, melyeket családjuk anyagi helyzete nem tesz számukra elérhetővé.

A foglalkozások szervezésénél figyelembe veszik a közeledő ünnepeket, így annak megfelelően készülnek különböző ajándéktárgyak is. Tavasszal az Anyák napi ünnepségekre készültek ajándékok, az őszi hónapokban pedig dekorációk az osztályterem díszítésére.

A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot, és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. A pedagógusok és a szakértők szerint a segítő munka a diákokban erősíti a szolidaritás érzését, a nyitottságot és az érzékenységet a társadalmi problémák iránt.

A jó gyakorlat leírása: http://www.unp.hu/tudastar/jo-gyakorlatok/onkentes-koszpont?fbclid=IwAR2...