"Fiatalok egymásért" - kortárssegítők felkészítése

A 30 órás csoportos képzésünket minden olyan fiatalnak ajánljuk, aki motivált abban, hogy a kortársközösségek és egyének részére az igények figyelembevételével segítséget nyújtson, segítő tevékenységet végezzen.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként az ifjúsági korosztály kezdeményezéseinek felkarolásáért, közösségfejlesztési folyamataik támogatásáért felelős ifjúsági szakemberek, közösségfejlesztők felkészítését a korosztály egyéni és csoportos kompetenciafejlesztését, az ifjúsági kezdeményezések eredményes megvalósulásának támogatását, valamint mindezen folyamatok szakmai menedzselését megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki, és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz juthasson.

A képzés alapvető célja a résztvevők felkészítése az önkéntes kortárs közösségszervezés feladatainak ellátására. A résztvevők a képzés során olyan ismereteket és készségeket sajátítsanak el, amelyek segítségével képessé válnak hatékonyan szervezni a kortársközösségeket, és kreatívan, hatékonyan támogatni azok működését. További cél, hogy váljanak képessé a közösségekbe beérkező és az onnan kikerülő információk, igények gyűjtésére, értékelésére és szelektálására, valamint tudják képviselni csoportjuk érdekeit, véleményét. Elérendő cél olyan kortárssegítői attitűd és kompetenciakészlet fejlesztése, amelyek alkalmassá teszik az önkéntes segítőket arra, hogy támogató attitűddel kapcsolódjanak be kortársaik problémamegoldási lehetőségeinek feltárásába és a megoldási utak keresésébe.

Képzési idő: 30 óra (8 óra elmélet, 22 óra gyakorlat) - 3 egymást követő nap

A képzés formája: csoportos képzés, maximum 20 fős csoportban.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.      

Tananyagegységek:

  • Személyes és társas kompetenciák feltérképezése, serdülőkori jellemzői és fejlesztésének lehetőségei.
  • Az eredményes kommunikáció.
  • A konfliktuskezelés és a problémamegoldás alapjai.
  • A kortárs segítségadás területei és lehetőségei.
  • A közösségépítés és csoportvezetés alapjai.

A jelentkezők részletes tájékoztatót kapnak a képzésről a jelentkezésben megadott e-mail címre.

Információ: felnottkepzes [at] unp.hu

 

Jelentkezni a megyei Közösségi tér vezetőknél lehet!

A képzés állapota: 
Nem lehet jelentkezni
Képzés típusa: 
felnőttképzés
Nyilvántartásba vételi száma/alapítási engedélyszáma: 
E-001104/2018/D012
Kezdés időpontja: 
2018. június 08.
Csoport száma: 
1
Képzés helyszíne: 
8200 Veszprém, Egyetem utca 12.