Fiatalok pályaorientációjának támogatása

30 órás csoportos képzésünket olyan, minimum középfokú végzettséggel rendelkező fiataloknak ajánljuk, akik motiváltak abban, hogy segítséget nyújtsanak a fiataloknak pályaválasztással kapcsolatos döntéseik meghozatalában.  A képzésen résztvevők megismerik a pályaorientációs tevékenység módszereit és eszközrendszerét, valamint a tanácsadói szerepeket és kompetenciákat.  Ezen felül képessé válnak arra, hogy a pályaorientációs folyamatot megtervezzék és hatékonyan megvalósítsák.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként az ifjúsági korosztály kezdeményezéseinek felkarolásáért, közösségfejlesztési folyamataik támogatásáért felelős ifjúsági szakemberek, közösségfejlesztők felkészítését a korosztály egyéni és csoportos kompetenciafejlesztését, az ifjúsági kezdeményezések eredményes megvalósulásának támogatását, valamint mindezen folyamatok szakmai menedzselését megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki, és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz juthasson.

A képzés célja – A képzés résztvevői képessé váljanak a fiatalok pályaválasztásához és munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez kapcsolódó döntési folyamatokban hatékonyan részt venni segítőként, támogatóként. Magabiztosan tudják gyakorlatban alkalmazni a fiatalok pályaorientációjának sikeres támogatását szolgáló módszereket és technikákat, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony pályaorientációs tevékenység ellátásához.

A képzés célcsoportja: A képzés célcsoportjába tartoznak azok a fiatalok és felnőttek, akik motiváltak abban, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a fiataloknak, akik segítséget és a támogatást igényelnek a pályaválasztás és a munkaerőpiaci elhelyezkedésükkel kapcsolatos döntéseik meghozatalában.

Képzési idő: 30 óra - 3 egymást követő nap  - (10 óra elmélet, 20 óra gyakorlat)

A képzés formája: csoportos képzés, maximum 20 fős csoportban.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.       

A képzés értéke 69.100 Ft, mely a résztvevők számára ingyenes.

Tananyagegységek:

  • Pályaorientációs alapismeretek
  • Az önismeret szerepe a pályaorientációban
  • A pályaorientációhoz szükséges pálya- és munkaerőpiaci ismeretek
  • Életút-támogató pályaorientáció
  • Pályaorientáció tevékenység a gyakorlatban

A jelentkezők részletes tájékoztatót kapnak a képzésről a jelentkezésben megadott e-mail címre.

Információ: felnottkepzes [at] unp.hu

Jelentkezési határidő: 2019. január 28., délelőtt 9:00

A jelentkezés visszaigazolása a jelentkezések leadásának sorrendjében történik!

JELENTKEZÉS

A képzés állapota: 
Nem lehet jelentkezni
Képzés típusa: 
felnőttképzés
Nyilvántartásba vételi száma/alapítási engedélyszáma: 
E-001104/2018/D011
Kezdés időpontja: 
2019. január 31.
Csoport száma: 
1
Képzés helyszíne: 
1134 Budapest, Váci út 49. (DC offices) VII. emelet