Önkéntesek a szervezetben - Felkészítés önkéntesek fogadására

30 órás csoportos képzésünket olyan, minimum középfokú végzettséggel rendelkező személyeknek ajánljuk, akik munkájuk során kapcsolatba kerülhetnek önkéntesekkel. A képzésben részt vevők megismerik az önkéntes tevékenység és a társadalmi felelősségvállalás fogalmát, a Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 iránymutatásait. Ezen felül képessé válnak arra, hogy felmérjék saját szervezetük alkalmasságát, valamint felkészítsék a szervezetet és munkatársait az önkéntesek fogadására.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként az ifjúsági korosztály kezdeményezéseinek felkarolásáért, közösségfejlesztési folyamataik támogatásáért felelős ifjúsági szakemberek, közösségfejlesztők felkészítését a korosztály egyéni és csoportos kompetenciafejlesztését, az ifjúsági kezdeményezések eredményes megvalósulásának támogatását, valamint mindezen folyamatok szakmai menedzselését megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki, és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz juthasson.

A képzés célja azon szervezeti (közép)vezetők és projektvezetők ismereteinek bővítése és készségeik fejlesztése, akik ifjúsági önkénteseket (14-25 éves korosztály) terveznek bevonni a szervezet állandó tevékenységeibe és projektmegvalósításaiba. Cél az önkéntességre vonatkozó jogi szabályozás megismerése, az önkénteseket befogadó szervezeti kultúra kialakításához szükséges menedzsment- és kommunikációs feladatok felismertetése, a társadalmi felelősségvállalás közvetítéséhez szükséges készségek és képességek fejlesztése.

A képzés célcsoportja: Minden olyan, minimum középfokú végzettséggel rendelkező személy, aki munkája során kapcsolatba kerülhet önkéntesekkel.

 Képzési idő: 30 óra (7 óra elmélet, 23 óra gyakorlat).

A képzés formája: csoportos képzés, maximum 20 fős csoportban.                                    

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

A képzés minden résztvevő számára ingyenes.

Tananyagegységek:

  • önkéntesség a társadalomban;
  • Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020;
  • az önkéntesség motivációi;
  • szervezeti önismeret és kultúra összefüggései az önkéntességgel;
  • motivátorok, önkéntes menedzsment feladatai, speciális szervezeti kommunikáció.

A jelentkezők részletes tájékoztatót kapnak a képzésről a jelentkezésnélmegadott e-mail címre.

Információ: felnottkepzes [at] unp.hu

Jelentkezési határidő: 2018. november 26. (hétfő), délelőtt 9:00

 

A képzés állapota: 
Nem lehet jelentkezni
Képzés típusa: 
felnőttképzés
Nyilvántartásba vételi száma/alapítási engedélyszáma: 
E-001104/2018/D006
Kezdés időpontja: 
2018. november 29.
Csoport száma: 
1
Képzés helyszíne: 
1119 Budapest, Náday Ferenc u. 3.
+36
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.