Önkéntesek összefogása és vezetése - Önkéntes koordináció alapszinten

A 30 órás csoportos képzésünket olyan, minimum középfokú végzettséggel rendelkező személyeknek ajánljuk, akik önkéntesprogramban szervezőként, más önkéntesek összefogásával foglalkoznak. A képzésben részt vevők megismerik az önkéntes tevékenység és a társadalmi felelősségvállalás fogalmát, a Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 iránymutatásait és a célcsoport jellemzőit. Ezen felül képessé válnak arra, hogy felismerjék az önkéntes koordináció menedzsmentfeladatait, megtervezzék és irányítsák, valamint megfelelően alkalmazzák az interperszonális kommunikáció eszközeit.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként az ifjúsági korosztály kezdeményezéseinek felkarolásáért, közösségfejlesztési folyamataik támogatásáért felelős ifjúsági szakemberek, közösségfejlesztők felkészítését a korosztály egyéni és csoportos kompetenciafejlesztését, az ifjúsági kezdeményezések eredményes megvalósulásának támogatását, valamint mindezen folyamatok szakmai menedzselését megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki, és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz juthasson.

A képzés célja azon felnőttek ismereteinek bővítése és készségeik fejlesztése, akik ifjúsági önkéntesprogramban részt vevő fiatalokat (14-25 éves korosztály) kívánnak koordinálni egy adott önkéntesprogram megvalósulása érdekében. Cél az önkéntesprogram sikeres lebonyolításához szükséges menedzsmentfeladatok és az önkéntesek összefogásához szükséges csoportvezetői, kommunikációs feladatok megismertetése, valamint az önkéntességre vonatkozó jogi szabályozás megismerése, a társadalmi felelősségvállalás közvetítéséhez szükséges készségek és képességek fejlesztése.

A képzés célcsoportja: minden olyan, minimum középfokú végzettséggel rendelkező személy, aki önkéntesprogramban szervezőként, más önkéntesek összefogásával foglalkozik.

Képzési idő: 30 óra (7 óra elmélet, 23 óra gyakorlat) - 3 egymást követő nap

A képzés formája: csoportos képzés, maximum 20 fős csoportban.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.       

A képzés értéke 69.100 Ft, mely a résztvevők számára ingyenes.

Tananyagegységek:

  • önkéntesség a társadalomban, a társadalmi felelősségvállalás, az önkéntesség alapjai;
  • aNemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 iránymutatásai és a 2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről;
  • az ifjúságot mozgató motivátorok és az önkéntes aktivitások területeinek kapcsolódása;
  • az önkéntesmenedzsment feladatai, vezetői szerepek,
  • önismeret és kommunikáció, csoportdinamikai, közösségfejlesztési alapok.

A jelentkezők részletes tájékoztatót kapnak a képzésről a jelentkezésnél megadott e-mail címre.

Információ: felnottkepzes [at] unp.hu

 

Jelentkezési határidő: 2019. július 5. délelőtt 9:00

A jelentkezés visszaigazolása a jelentkezések leadásának sorrendjében történik!

JELENTKEZÉS

A képzés állapota: 
Nem lehet jelentkezni
Képzés típusa: 
felnőttképzés
Nyilvántartásba vételi száma/alapítási engedélyszáma: 
E-001104/2015/D004
Kezdés időpontja: 
2019. július 10.
Csoport száma: 
1
Képzés helyszíne: 
Új Nemzedék Közösségi Tér Tatabánya, 2800 Tatabánya, Fő tér 16. c
Dokumentumok: