A Wizz Air-nek „szállít” önkénteseket az Új Nemzedék

Április 22-én vasárnap több ezer fő részvételével lesz ez a rendhagyó futóverseny.

Idén is lesz Wizz Air Debrecen Airport Run - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Wizz Air légitársaság, a Debreceni Repülőtér és az Új Nemzedék Központ. Április 22-én vasárnap több ezer fő részvételével veheti kezdetét ez a rendhagyó futóverseny, amelynek előkészületeit és lebonyolítását az Új Nemzedék Központ 100 önkéntes bevonásával segíti.

A sajtótájékoztatón Új Nemzedék Központ ügyvezetője kiemelte, hogy az együttműködés olyan, mint a futás: mindig a következő és az azt követő lépésre szükséges gondolni. Dr. Nobilis Márton szerint az Új Nemzedék a Wizz Air Debrecen Airport Run rendezvényhez való kapcsolódásával megtette az első, de annál fontosabb lépést: egy olyan ügy mellé állt, amelyben az indulók egyszerre élhetik át a versenyzés és a sportolás örömét, az önkéntesek pedig az értékteremtés mellett, élményt és tapasztalatot szerezhetnek.

Az Új Nemzedék Központ az önkéntesek toborzásában, felkészítésében és a feladatok koordinálásában is részt vesz, lehetőség nyílik továbbá szakmai terepbejárásra a nem mindennapi helyszínen, valamint egy rövid pályaorientációs “karrier napon” való részvételre is.

Az önkéntesség népszerűsítését helyi kezdeményezések felkarolásával, az önkéntes tevékenységek összehangolásával, együttműködések generálásával támogatja az Új Nemzedék Központ.  A Központ Közösségi Terei Önkéntes Információs Pontokként is működnek, ahol önkéntes közvetítést és toborzást végeznek. Ezt a tevékenységüket egy online felület is segíti, mely által egymásra találhat az önkéntes tevékenységre nyitott érdeklődő és az önkénteseket kereső szervezet.

Az eseményről további információ itt található: www.debrunwayrun.hu