Az idei EFOTT az önkéntességről, a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről és a KRESZ-vizsgáról szólt az Új Nemzedék sátránál.

Kiemelkedő közösségi szellemben zajlott le a 43. EFOTT, amely minden eddiginél erősebb lineup-ot mutatott fel. A Velencei-tó parti rendezvényre kora szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnap estére pedig megdőlt az eddigi csúcs: idén 115.117 ezer ember fesztiválozott. A megnövekedett érdeklődés nem csak a fesztivál bejáratainál, de az Új Nemzedék Központ sátránál is érzékelhető volt, hiszen számos ajándékkal, izgalmas párkeresővel és önkéntességre buzdító játékokkal vártuk a fiatalokat. 

Idén is elképesztően jó volt ez a pár nap Velencén. Nem hiába ez az egyik kedvenc fesztiválunk! Sokan elugrottatok hozzánk, hogy begyűjtsék a legfontosabb infókat az önkéntességről, a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről és a KRESZ-vizsga és -tanyfolyam díjának visszautalásáról az Új Nemzedék sátránál.

"Felülmúlta elvárásainkat az ÚNK sátor látogatottsága, hiszen közel ezer fiatal vett részt az egyedi, szórakoztató aktivitásainkon. Kiemelném azt is, hogy nagyon nyitott és érdeklődő volt a közönségünk, hiszen nem csak betévedtek a sátorhoz, hanem kifejezetten kerestek is minket." - értékelt Jakab Jácint az Új Nemzedék Központ ifjúsági és hálózati igazagatója.

Napközben 200 féle programlehetőség állt a fesztiválozók rendelkezésére, többek között különböző turisztikai programok, mozi, kiállítók által szervezett játékok, bűnmegelőzési szervek aktivitásai, 30 féle sporttevékenység, társasjátékok, nagykivetítős VB nézés, vitorlázás, dodgem, bungee jumping, szimulátorok, szabadulószoba, de még párnacsata és játszóházas gyermekprogramok is. A fiatalok több tucatnyi karrierlehetőségről tájékozódhattak, de olyan információkra is adódott lehetőség, mint hogy hogyan célszerű startupot indítani vagy éppen játék közben milliomossá válni.

A 6 napos fesztivál nagyobb balesetektől mentesen zárult: „Az EFOTT idén is megkaphatná a „biztonságos fesztivál” elismerést, a mentősöknek szerencsére nem sok dolguk akadt a rendezvényen, és ezek a feladatok sem nyúltak tovább egy-egy boka- vagy csuklósérülés ellátásán. A nap okozta égések tekintetében azért nagyobb óvatosságra inteném a fiatalokat” – jelentette ki Orosz Csaba, a rendezvény biztonságért felelős szakembere.

Hogy jövőre is Velencén rendezik-e meg az EFOTT-ot, még kérdés, a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről csak jövő év elején tudnak majd biztosat nyilatkozni.

 

 

 

 

 

Galéria: